Het afgelopen jaar is 62 procent van de handelaars het slachtoffer geweest van criminaliteit zoals winkeldiefstal, inbraak, een overval of vandalisme. Dat blijkt uit een onderzoek van ondernemersorganisatie NSZ bij 509 handelaars. De afgelopen vijf jaar is het aantal beveiligingsinvesteringen met een kwart toegenomen, luidt het.

Van de door NSZ ondervraagde handelaars investeerde 66 procent de afgelopen vijf jaar in veiligheid. Het gaat dan vooral om de installatie van een alarmsysteem, de plaatsing van camera's en de beveiliging van ramen en deuren, weet NSZ.
 
Toename
Die evolutie heeft volgens NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws te maken met de toegenomen criminaliteit en enkele spraakmakende criminele feiten waarbij handelaars betrokken werden. Ook de verhoogde fiscale aftrek van veiligheidsinvesteringen die voor een steeds uitgebreider gamma van materialen en diensten geldt, zit daar volgens NSZ voor een stuk tussen.
 
Preventie
NSZ peilde ook naar de bekendheid en het succes van de technopreventieve adviseurs (tpa's) van de politie, die advies geven over beveiliging tegen inbraak. Ondanks de vele campagnes blijkt dat 41 procent van de handelaars hen nog niet kent. Wie er wel al een beroep op heeft gedaan, is volgens NSZ zeer positief. (belga/sam)

 

U kan ook nog steeds genieten van het fiscale voordeel tot 730.

 

 

 

www.alarmvanloon.be  2010 Privacy Policy Terms of Use