In de Camerabewaking kunnen tegenwoordig 2 types worden onderscheiden. De oudere analoge systemen met camera's in alle uitvoeringen en met een beperkt beeldkwaliteit en de IP netwerkcamera's met hoge beeldkwaliteit. 

 

CCTV Camerabewaking
De CCTV camerabewakingssystemen werken met een traditionele beveiligingscamera. Deze camera's zijn verbonden d.m.v. een coax kabel met in de meeste gevallen een harddiskrecorder, deze recorder bewaart de beelden op de interne harde schijf. De  harddisk recorder is voorzien van uitgangen voor monitoren en een netwerkuitgang om beelden over ethernet/internet te vesturen.

 

Enkele voorbeelden: Voorbeeld 1   Voorbeeld 2   Voorbeeld 3


 

IP camerabewaking (netwerk camera's)
Een ip netwerk camera is verbonden via een netwerkkabel met het (lokale) computernetwerk, de ip camera verstuurt de beelden over het netwerk naar bijvoorbeeld een pc of laptop. Kenmerkend voor een ip camera is dat de software in de ip camera zit, hierdoor is een ip camera "intelligenter" dan een traditionele camera. De IP-camera's hebben ook een betere beeldkwaliteit, van 1 tot 3 MegaPixels. Daarom is Ip camera bewaking de toekomst!

 

Enkele voorbeelden: Voorbeeld 1   Voorbeeld 2   Voorbeeld 3

 

 

www.alarmvanloon.be  2010 Privacy Policy Terms of Use